centrum.odorf

Innsbruck, E4

Authors:
Frötscher Lichtenwagner
Willi Frötscher (AT)
Christian Lichtenwagner (AT)

Client:
City of Innsbruck
Innsbrucker Immobilien Gmbh. & Co Keg

The project proposes a unity generated by a single new building and a clearly defined square with its underground car park, designed as a living platform for social interaction. The building's compactness creates a sense of design and its plain shell is divided into distinct parts with different functions.

The implemented project introduces modifications to the program, but without change to the morphology of the original project. The architects tried to maximize spaces: the two-story horizontal part accommodates all the public functions and defines a large central urban space. The tower is set aside, and its dual-sided dwellings allow for panoramic views over the landscape.

program: 105 dwellings, multifunctional hall, club rooms, nursery, day-care center, youth club, service enterprises, supermarket, underground parking and public square.

Photo: © Lukas Schaller